НОИТ 2024

През 2024 година Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ), с подкрепата на Община Бургас, Регионалното управление на образованието (РУО) Бургас и Министерството на образованието и науката (МОН), ще бъде домакин на Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ) за тази година.

Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас е избрана за домакин на НОИТ 2024 заради своите постижения през последните години в областа на  подготовката на млади ИТ специалисти. Гимназията е известна със своите иновативни програми и подкрепа за развитието на ученическия потенциал в сферата на компютърните науки.

Състезателите ще се състезават в 7 направления и 3 възрастови групи. Те ще имат възможност да демонстрират своите умения пред комисия от изявени преподаватели от ИТ образованието.

Тя ще се проведе от 26 до 28 април 2024 в Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации. Тържественото откриване ще се състои на
26 април от 18:00 часа в Международен конгресен център, зала Черноморие, Пристанищна инфраструктура – Бургас.
27 април – тест и защита на проекти. График за реда на защитите и съответните зали ще бъдат публикувани тук преди деня на сътезанието.
28 април – обявяване на резултатите от 10:00 часа в Морско казино.
Организаторите не поемат ангажимент за настаняването и изхранването на участниците.
ПГКПИ се намира в гр. Бургас, к-с Меден рудник, бул. Захари Стоянов 4
До гимназията се стига с автобус № 9 (спира до входа) или автобуси Б11 и Т1, които спират на 3 мин. разстояние от училището (спирка “Въстаническа”). Транспортна схема на Бургас може да намерите на линка.