КОМПЮТЪРНОТО УЧИЛИЩЕ ОСИГУРЯВА НАГРАДАТА НА ПРОЛЕТНИЯ БУРГАСКИ ХАКАТОН

Професионална гимназия за компютърно програмиране и иновации ще осигури голямата награда на новия пролетен бургаски хакатон.

Професионална гимназия за компютърно програмиране и иновации ще осигури голямата награда на новия пролетен бургаски хакатон, който ще се проведе от 20 до 22 април в зала 221 на Органичен корпус, Университет “Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас.

Темата на тазгодишния пролетен хакатон в Бургас е “Създаване на софтуерни приложения за спорт и забавления”, а голямата награда ще бъде професионален ангажимент за създаване на софтуерно приложение за спорт за Професионална гимназия за компютърно програмиране и иновации. Тя е на стойност 2000 лева и ще бъде връчена лично от кмета Димитър Николов.

Събитието цели да стимулира прилагането на съвременните технологии в ежедневието на хората и живота в града. Бургаският хакатон ще събере на едно място програмисти, дизайнери, специалисти по здравни грижи и предприемачи, които заедно да предложат концепция за софтуерен продукт и да стартират работа по неговото разработване.

Организатори на събитието са Университет “Проф. д-р Асен Златаров”, Община Бургас, фирма „Технологика“, Професионална гимназия за компютърно програмиране и иновации, Профилирана природоматематическа гимназия “Акад. Никола Обрешков”, Професионална гимназия по Механотехника и Електроника, Професионална гимназия по Електротехника и Електроника “Константин Фотинов”, Професионална Гимназия по Химични Технологии “Академик Н. Д. Зелинский” и Иновационни Системи – Бургас.

Повече информация за бургаския хакатон и възможностите за участие в него можете да откриете на:
https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/34250 и http://hackathon.chemguide.info/.