ПРОГРАМИРАНЕ НА ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

СПЕЦИАЛНОСТ С ПРИДОБИВАНЕ НА ТРЕТА СТЕПЕН НА ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ С ИНТЕНЗИВНО ИЗУЧАВАНЕ НА ЧУЖД ЕЗИК

Целта на специалността е да даде възможност на учениците да получат знания и умения, които да им позволят да работят като програмисти – разработчици на изкуствен интелект.

Програмистът на изкуствен интелект разработва интелигентни системи с различно предназначение. Разбира и използва различни компютърни системи за представяне на знания. Владее езици за програмиране (Python, R, Java, Tensorflow, Pytorch, Caffe, Ruby, LISP и др), софтуери за графика и анимация, инструменти за моделиране (Computer Aided Software Engineering, CASE). Използва средства за печат, специализирана литература, програмна документация и документация на софтуерни библиотеки, нормативни източници. Работи в интегрирани среди за разработка (Integrated Development Environment), с платформи за изкуствен интелект (Artificial Intelligence Platforms), софтуер за разпознаване на реч и изображения (Deep Learning Software), софтуер за машинно обучение (Machine Learning Software).

Придобилият трета степен на професионална квалификация по професията “Програмист на изкуствен интелект” работи с “интелигентни” роботизирани устройства както и с всички устройства от конфигурацията на компютърната система (КС) и периферните устройства (ПУ), като познава принципното устройство и действие на компютърните системи и на основни видове ПУ.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Учебен план за приложно програмиране