ПЪРВИ ГИМНАЗИСТИ – КАК ДА КАНДИДАТСТВАТЕ

Новата гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас очаква приема на първите си ученици. Необходимите документи за участие в приема са удостоверение за завършен VII клас, служебна бележка с резултатите от изпитите и медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар.
Подаването на документите за приема се извършва от 20-ти до 26-ти юни. Ако сте от Бургас или населено място от област Бургас, можете да ги подадете в училището, в което учи ученикът, а ако сте от друга област в страната – в училище, намиращо се в област Бургас и приемащо документи.
За улеснение всички родители и кандидат-гимназисти, които не живеят на територията на Бургас и областта, могат да подават документи за прием в новата ИТ гимназия онлайн на линковете, публикувани в сайта на РУО-Бургас тук: http://www.rioburgas.org/-v-.html
Желанията могат да се изпишат с наименованието на гимназията и специалността
или с изписването на 4 – цифрените кодове на специалностите. За двете специалности в училището по програмиране кодовете съответно са: за Програмно осигуряване/АЕ – 1083 и за Приложно програмиране/АЕ – 1084.
Системата автоматично попълва училището и името на паралелката в списъка, ако даденият код бъде намерен, като отново прави проверката за професионална паралелка.
Списъците на приетите ученици на първи етап на класиране ще бъдат обявени на 3-ти юли в училището, в което учи ученикът и на сайта на РУО-Бургас: www.rioburgas.org
Записването на приетите на първи етап ученици ще става от 04-ти до 06-ти юли в Конферентна зала 2 на Бургаския свободен университет.