Три линии ще осигуряват директния превоз на учениците до ИТ гимназията, вижте предложенията

Три линии ще осигуряват директния превоз на учениците от града, които бяха приети да учат тази есен в най-новото и високотехнологично училище в Бургас – Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в ж.к. „Меден рудник“.
За удобство на учениците и спокойствие на родителите ще бъдат пуснати три автобуса, които ще се движат по три различни маршрута, обхващащи територията на целия град. Те са съобразени максимално с местоживеенето на гимназистите и преподавателите им, и ще ги оставят директно до двора на учебното заведение преди започване на първия учебен час в 08.30 часа.
Училищният превоз ще тръгва от началите точки по обособените маршрути в следните часове:
07.35 – начална спирка Терминал „Изгрев“;
07:45 – начална спирка Терминал „Славейков“;
08:00 – начална спирка ж.к. „Меден рудник“, бл. 415.
Обратният курс ще бъде след края на учебните часове в 17.15 часа.
Единият маршрут да бъде от Терминал „Изгрев“ – ул. „Петко Задгорски“ – ул. „Георги Калаоянчев“ – ул. „Димитър Аврамов” – бул. „Никола Петков“ – ул. „Атанасовско езеро“ – ул. „Димитър Димов“ – ул. „24-ти пехотен “Черноморски полк“ – ул. „Константин Величков“ – бул. „Демокрация“ – бул. „Булаир“ – бул. „Иван Вазов“ – ул. „Индустриална“ – бул. „Чаталджа“ – бул. „Захари Стоянов“ – Гимназия по програмиране.
Вторият от Терминал „Славейков“ – бул. „Проф. Яким Якимов“ – ул. “Епископ Констатин Преславски” – бул. „Тракия“– бул. „Стефан Стамболов“ – бул. „Струга“ – ул. „Одрин“ – бул. „Сан Стефано“ – бул. „Княгиня Мария Луиза“ – ул. „Индустриална“ – бул. „Чаталджа“ – бул. „Захари Стоянов“ – Гимназия по програмиране.
Третият ще обхване живеещите в най-големия жилищен комплекс в града „Меден рудник“ и ще преминава през: ул. „Георги Попаянов“ – ул. „Апостол войвода“ – ул. „Дъга“ – ул. „Константин Петканов“ – ул. „Дъга“ – бул. „Александър Георгиев Коджакафалията“ – бул. „Захари Стоянов“ – Гимназия по програмиране.
Идеята на специализирания превоз е да не спира на всички спирки по маршрута и да не качва други пътници, освен ученици и учители в ПГ по програмиране. Превозните средства ще бъдат осигурени със съдействието на Община Бургас и дружество „Бургасбус“ и ще се движат само в учебно време.
Децата от по-отдалечените квартали също ще могат да ползват училищния превоз като се прехвърлят от автобуса, с който пътуват до Бургас на специализирания превоз до Гимназията.
В тях учениците на гимназията ще пътуват като ще ползват две ученически карти: електронна карта с 60 пътувания за стандартната градска мрежа и хартиена карта за специализирания транспорт с 30 пътувания. Те ще бъдат на обща стойност 21 лв. и могат да се закупят от 03.09.2018 г. от Транспортна къща на ул. “Александровка” №106, телефони за контакт: 0882 455 155 и 056/83-14-22.

Терминал „Изгрев“ Гимназия по програмиране
Актуализиран маршрут на линията

 

 

 

 

 

Терминал „Славейков“Гимназия по програмиране
Актуализиран маршрут на линията

 

 

 

 

 

Жилищен комплекс „Меден рудник“                                                                    Актуализиран маршрут на линията