ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

Една година може да бъде едновременно и дълъг период, но и съвсем кратко време. Когато измерваме човешкия живот, една година е неимоверно малко. Това е времето на раждането, първите самостоятелни стъпки, много трепети, страхове и очаквания. И да – не ни е страх да признаем, че няма нищо лесно, но вярваме, че, когато има желание и силна мотивация, няма непостижими цели, а всяка стъпка, дори най-малката, е значима.

На 11 септември 2018 г. беше открита официално Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации. Откриването беше сякаш вчера, а в същото време в рамките на тази динамична година се случиха толкова значими събития за екипа от професионалисти и за смелите ученици на гимназията. Нашите възпитаници наистина са смели, защото доказаха, че българското образование има потенциал, че то може да бъде реално обвързано с бизнеса, а каква по-добра школа от сблъсъка с истинската работа и нейните предизвикателства. Затова благодарим на българските IT компании, които повярваха в потенциала на идеята и на нашите възпитаници, и не спират да бъдат техни ментори в света на дигиталните технологии.

Училището успя да се наложи не просто като значима институция с регионален характер, но и преподреди картата на качественото професионално образование в национален аспект. Смело можем да се похвалим, че за място в гимназията се бориха деца от цяла България. А ние обещаваме неуморно да продължаваме да повтаряме своето мото: Програмирай бъдещето!, защото вярваме, че нашите ученици са създатели.