КНИГАТА В XXI ВЕК

На 13.11.2019г. в учебната фирма на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации учениците от VIII г и IX г клас проведоха интересна дискусия на тема: “Книгата в XXI век”. Участие в инициативата взе и г-жа Кършийска – директор на Регионалната библиотека “П. Яворов” и Деница Милева (библиотекар).

Синди Петрова от VIII г клас представи проучването си за интереса на своите съученици към четенето. Аудиторията бе развълнувана и от есето на Рая Лилова от IX г клас.

Каква ще бъде новата дигитална библиотека на Бургас? Отговорът на този въпрос даде презентацията на г-жа Кършийска, която впечатли всички присъстващи на събитието с визията на новото модерно духовно средище, което ще бъде гордост за нашия град.

Има ли бъдеще хартиената книга? Какво е мястото на електронната книга в живота на младите? Участниците разсъждаваха и върху мисълта на Маларме: “Светът съществува, за да се превърне в книга”.

Разговорът между учениците и г-жа Кършийска се оказа наистина плодотворен и част от деветокласниците изявиха желание да помагат в подръжката на сайта на библиотеката.

 

 

 

 

Текстът на публикацията е подготен от Мириам Георгиева и Рая Лилова.