ПРЕДСТАВЯНЕ НА ВИДЕА НА ТЕМА “ПЪРВИ МАЙ”

По повод 1 май, учениците от VIII клас на ПГКПИ бяха предизвикани да отбележат Деня на труда, като заснемат кратко видео за своите трудови навици и домашни задължения, подчинено на мотото „Ден без компютър“.

Около трийсет видеа бяха публикувани в общ канал, където всеки един от учениците и от журито можеха да дадат глас за своите фаворити. С радост трябва да отбележим, че всички бяха подходили с креативност – както по отношение на идеи и концепции, така и по отношение на технологиите за обработка на видеата.

Петнайсет видеа, събрали най-голям брой гласове, бяха допуснати до финала и презентирани на 6 май, в общодостъпен онлайн канал през платформата MS Teams. По време на своето представяне, всеки един от финалистите разказа за своя избор на идея, концепция, цели, както и за технологичната страна на реализиране на самия проект.

Журито, представено от класните ръководители и от учителите по технологии във випуска, бе доста затруднено в своето решение. В крайна сметка, като се водеше от основния критерий – видеото да отговаря на поставената тема, то обсъди и единодушно гласува за призовата тройка, която изглежда така:

Първо място – Живко Драгомиров Нанев

Второ място –  Мирена Стелянова Джебарова

Трето място – Димитър Христов Берданков

Присъдени бяха и три поощрителни награди на:

Мария Живкова Илчева

Александра Станиславова Стайкова

Любомир Василев Бозуков

Поздравления за всички осмелили се да се включат в предизвикателството – гордеем се с вас и с нетърпение очакваме следващите ни „творчески“ срещи!