ПЪРВИТЕ ЛЕКТОРИ НА ХАКАТОНА AI for CITY

Компютърната гимназия в Бургас организира онлайн хакатон на тема „Изкуствен интелект за града“ /AI for City/. Събитието ще бъде изцяло посветенo на най-новите тенденции в технологичното развитие и професиите на бъдещето. То ще се проведе на 26 и 27 март, а целта му е да бъде разработена идея за приложение, което ще помогне градската среда да бъде по-чиста и достъпна за хората.
Проф.Сотиров доказа, че гениалните умове могат да превърнат всяка възможност в реалност.  Той бе мозъкът на три иновативни кампании, които ще издигнат качеството на образованието в Бургас на съвсем друго ниво. Инициативите са свързани с развитието на ИТ сектора и подготовката на висококвалифицирани кадри, а амбициозният проф. Сотиров дава сериозна заявка, че ще превърне Бургас в ИТ център. Зам.-ректорът на университет “Проф.д-р Асен Златаров” не спира да работи за развитието на модерните технологии в морския град, за това и с право бе награден от организаторите на престижния конкурс „Новатори в образованието“. Сочен е за двигател на процеса за превръщане на Бургас в технологичен град и инкубатор на иновации за този сектор.

Давид Павлов, на 25 години , работи като Presales Lead в ScaleFocus. Завърши  Националната Природо-математическа Гимназия в София с профил химия. Занимава се с програмиране още в гимназията, като стартира с  курс по основи на програмирането. Малко след като завършва, записва Softuni, продължава обучението си в академията IT Talents с насоченост в Java Enterprise. Започва работа в Upnetix и продължава със Scale Focus до днес. “Основната част от опита ми е в разработка на enterprise системи и приложения. Бил съм от developer, до архитект и ръководител на екип в най-различни проекти. От около 2 години се обучавам и занимавам активно в Data света, който се разпростира от data engineering, до data science, machine learning и AI. Първоначално си представях работата в IT сферата като постоянно стоене пред компютър и писане на код. Бързо разбрах, че представата ми няма нищо общо с реалността и след над 100 полета в чужбина, ежедневни разговори с хора от целия свят, много фирмени партита и разговори на терасата в офиса, съм убеден, че това е най-добрата професия, която мога да практикувам.” – споделя с нас и се радва да разкаже на гимназистите интересни неща за изкуствения интелект и технологиите.

Очаквайте да Ви представим и останалите лектори, които ще вдъхновят идеите ви по темата Изкуствен интелект за града!

Всеки, който иска да участва в хакатона, трябва да се регистрира най-късно до 24 март на: https://forms.gle/FNh7kdkkSnSnLYB67