DIGITAL BURGAS ГОСТУВА НА ГИМНАЗИЯТА

На 5.11.2021 г. в Международния конгресен център се проведе конференцията Burgas Digital 2021. Тя е посветена на високите технологии в областта на изкуствения интелект, роботиката, Индустрия 4.0, концепцията за умни градове и иновативните методи в образованието.
Една от целите на форума е да събере на едно място бизнеса, науката, предприемачеството, местната власт и професионалните организации в региона на Югоизточна България.
На събитието присъстваха ученици и представители на Училищното настоятелство при Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации – Бургас.
Срещата премина под мотото „Роботика, нови технологии, дигитален бизнес“ и имаше за цел да представи мнението и опита на експерти, да демонстрира върхови достижения в областта на роботиката и дигитализацията. Посетители от всички възрасти имаха възможност да видят и да взаимодействат с различни видове роботи от областта на индустрията и образованието. Лектори на събитието бяха изявени водещи представители на бизнеса, научните среди и асоциациите в бранша.
По време на събитието учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации демонстрираха програмиране на хуманоидния робот Peppar I Lego роботи. От тази учебна година в гимназията се обучават ученици по специалност „Програмиране на изкуствен интелект”.
Голяма част от участващите фирми са част от Училищното настоятелство на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации. Техни представители разгледаха новия корпус на училището и се срещнаха с негови ученици.