НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ – ОБЛАСТЕН КРЪГ

За поредна година ПГКПИ е училище – координатор на Областния кръг на Националната олимпиада по информационни технологии.

Олимпиадата по информационни технологии се провежда в три кръга – общински, областен и национален. За участие в нея се допускат всички ученици от V до XII клас, които участват в три състезателни групи. Те разработват собствен проект (софтуерен продукт) в определено направление за съответната възрастова група под ръководството на научни ръководители (учители, изследователи и др.).

Тази учебна година до Областен кръг за обл. Бургас достигнаха 19 проекта от 6 училища: ОУ “Александър Георгиев-Коджакафалията”, ППМГ “Акад. Никола Обрешков”, ОУ “Любен Каравелов”, ПГЕЕ “Константин Фотинов” и  СУ “Епископ Константин Преславски” от гр. Бургас и за първа година има участници от ОУ “Христо Ботев” – гр. Ахелой.

Защитите на проектите ще се състоят на 19.03.2022 (събота) от 9:00 часа по приложения график в зали 104 и 106 на ПГКПИ-Бургас..

Всички ученици трябва да се явят 1 час преди часа на защита по график. Желателно е участниците да носят собствени лаптопи, ако е необходим по-специфичен софтуер. Училището предоставя компютърни системи с инсталиран MS Office 2016, Visual Studio 2019 и достъп до Интернет.

Успех на участниците!