ТЕХНОЛОГИЧЕН ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО

Technologica е част от екипа, който развива и работи с Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации от откриването ѝ през 2018 г. Като дългогодишен поддръжник на развитието на ИТ индустрията и насърчаването на дигиталната грамотност, компанията активно участва в различни инициативи на гимназията, насочени към подпомагане на следващото поколение технологични лидери.

И през тази учебната година ученици от X, XI и XII клас работят заедно с опитни ментори от компанията върху реални проекти, прилагайки теоретичните си познания в практически контекст. Това сътрудничество не само ще помогне на учениците да развият уменията си, но и ще им даде представа за ежедневните отговорности и предизвикателства, пред които са изправени професионалистите в ИТ индустрията.

Чрез своето участие в процеса на производствената практика, служителите на Technologica демонстрират своя ангажимент за оказване на влияние върху развитието на ИТ сектора и насърчаване на растежа на висококвалифицирани професионалисти. Като предоставя на учениците от гимназията ресурси, насоки и възможности за учене, компанията помага да се гарантира, че те са добре подготвени да навлязат на пазара на труда и да допринесат за продължаващия успех на индустрията.

Доказателство за това е, че един от наставниците, осигурени от Technologica е бивш възпитаник на гимназията, който успешно се е реализирал в една водеща българска софтуерна компания.

Благодарим на Technologica, че предоставя набор от възможности на учениците, позволявайки им да придобият практически опит и знания в реална бизнес среда, благодарим на Калоян Динев, че споделя наученото и мотивацията, която дава на учениците да се развиват в ИТ сектора!