ИЗЛОЖЕНИЕ НА СРЕДНОТО СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ В БУРГАС

Бургас ще се превърне в център на иновациите в средното образование с предстоящото изложение в спортна зала “Бойчо Брънзов”, в което ще участва и  Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ) – Бургас. Стремежът към технологично развитие ще бъде на върха на събитието, където учениците ще представят своите проекти в областта на програмирането и роботиката.

Специализираните способности на учениците от ПГКПИ ще бъдат демонстрирани, като градът ще може да се запознае с постиженията на младите програмисти и инженери. Това събитие представлява възможност за общността да се вдъхнови и да се запознае с бъдещето на технологиите.

Подгответе се за изненади и вълнуващи моменти, защото участниците в изложението ще бъдат наградени за своите усилия! Спечелете възможността да се възхищавате на невероятни проекти и да се включите в интерактивни демонстрации на роботи и софтуерни разработки.

За учебната 2024/2025 година в Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации – Бургас ще се приема ученици по следните специалности:

  • „Програмиране на изкуствен интелект“ с интензивно изучаване на английски език (с код 4810401) – 1 паралелки – 26 ученици;
  • „Програмиране на роботи“ с интензивно изучаване на английски език (с код 4810501) – 1 паралелка – 26 ученици;
  • „Приложно програмиране“ с интензивно изучаване на английски език (с код 4810301) – 2 паралелки – всяка по 26 ученици.
  • „Приложно програмиране“ дуално обучение с интензивно изучаване на английски език (с код 4810301) – 2 паралелки – всяка по 26 ученици.