Йорданка Николова – ръководител на Секция „Английски език“

Здравейте скъпи ученици и родители,

За нас е чест да ви представим най-новия член на екипа на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации. Тя се казва Йорданка Николова и мнозина от вас вече добре я познават като дългогодишен експерт и преподавател по английски език. Както вече знаете, освен на обучението по програмиране, ние държим много на интензивната и качествена чуждоезикова подготовка на нашите ученици. За тази цел ще разчитаме на работата на доказан професионалист в областта като Йорданка Николова.

Йорданка Николова има дългогодишен административен и управленски опит, натрупан като ръководител на Катедрата по чужди езици в БСУ, а също и като директор на Училището за чужди езици „Фарос“ в Бургас. Към високата й подготовка и квалификация през годините тя добавя завършен курс на обучение в колежа Хомътън на Кеймбриджкия университет. Член е на първия управителен съвет на клона на Международната асоциация на преподавателите по английски език в България, IATEFL.

От 2001 година е хоноруван екзаминатор на Кеймбриджкия изпитен борд, което й дава възможност да натрупа богат опит в подготовката и провеждането на изпитите по английски език за придобиване на международен сертификат за владеене на английски език. Работила е и като образователен консултант по английски език за издателство “Макмилан” в България. Автор е на четири учебника по английски език и редица статии, свързани с преподаването на чужди езици. От 2013 година участва активно в екипа на БСУ за въвеждане на дистанционното обучение и информационните и комуникационни технологии в образованието.

Сигурни сме, че с нейна помощ възпитаниците ни ще получат необходимите знания и умения за придобиване на международен сертификат по чуждоезиково обучение, който ще им отвори вратите за прием в престижен университет или работа в ИТ сектора.