Вдъхновяващи срещи с нашите ментори

Учениците от Професионалната гимназия по програмиране в Бургас посетиха офисите в София на най-големите български компании ментори на училището. Всяка от лекциите и споделените истории чути от истинските дигитални създатели ни помогнаха да се фокусираме и вдъхновим. След избора на професия нашите осмокласници ги очакват наситени с обучения и практики дни.
Програмата включваше посещение на невероятния музей TechnoMagicLand , където математиката, природните науки и технологиите ни дакоснаха до бъдещето за един миг. Музеят е вдъхновяващо място за раждане на нови идеи внедряващи технологиите в реалния живот.
Компаниите, които посетихме TehnoLogica, MusalaSoft, ScaleFocus, EPAM, Imperia Online подкрепят професионалното образование и са наши партьори в процеса на създаване на иновативна образователна среда. Ние вярваме в готовността на родния бизнес да бъде лидер на промяната в тази насока. Специализирани в различни области на съвременните софтуерни технологии и дигитална трансформация чрез автоматизация, облачните технологии и модернизация на географски системи, работа по проекти за изкуствен интелект тези компании са двигател на промяната.
Следващите ни планове са свързани с работа по конкретни проекти в помощ на нашия град и много обучителни сесии, в които ще участват учениците през тази вдъхновяваща година.

Снимки….