Младите театрални таланти на гимназията се обучават от създател на мечти

“Международна театрално – езикова програма Шекспир за деца” работи с талантливите млади актьори на гимназията. Част от програмата на театралната трупа е да бъдат поставени проблемите, които развитието на изкуствения интелект поставя пред новите поколения. Благодарение на тази програма, чрез езика на театъра и танца, децата ще усетят духа на фантастиката и мечтите.

С театралната трупа на гимназията по програмиране ще работи холандски режисьор с 25-годишен преподавателски опит в Западна Европа и Русия – Мартен Вонк. Заниманията ще се провеждат всяка седмица. Гимназистите са впечатлени и развълнувани от възможността да развият своите театрални умения още от първата година. Мартен Вонк впечатли всички със своите умения и талант още от първата среща и създаде творческа обстановка в Учебната фирма на гимназията.

Мартен казва за себе си:

“Създавам мечтите си на сцената, поставяйки под въпрос всичко, което е общоприето за истина. В този смисъл изкуството и науката са в едно и също поприще. Истина ли е? И защо? Затова мечтата ми за България ще бъде и е да поставяме под въпрос всички действия и мисли, които ни се залагат. Истинни ли са? И кой печели от тази така наречена истина? Накратко искам осмеляващи се хора, осмеляващи се да мислят от свое име и които имат интерес да пренесат българското наследство и култура на друго ниво, в това време и в този век”, споделя за своята работа холандският режисьор.