Гимназисти в час със Световен шампион и БНР

„Влез в час с БНР Бургас“ стартира през 2017 година, с честването на 5 годишншната на радиото. Автор на идеята е Георги Янакиев, музикален редактор и водещ на предаването „Гларуси и шамандури“. „Влез в час с БНР Бургас“ е нестандартен учебен час, в който емблематични и интересни личности от Бургас и страната, влизат в класните стаи и дискутират с учениците актуални социални теми, обсъждат проблеми, търсят решения…Едно различно предаване, пресечна точка за идеите на младите хора, интелектуалци, учени, общественици и екипа на медията.

Всяко предаване се записва и се излъчва в ефир, в неделя от 10.00 до 11.00 часа, промотира се чрез репортажи в сайта и Фейсбук страницата на БНР Бургас.  „Влез в час с БНР Бургас“ е модел за съвременен интерактивен урок. Проектът е насочен изцяло към учениците от различни възрастови групи. Той е пример за реализиране целите на гражданското образование, формира социална култура и знания за ценностите на демократичното общество у подрастващите.

На 15 февруари Гергана Апостолова ще ни бъде на гости! Тази прекрасна и смела жена е Световен Шампион по Карате Киокушин – ката, трикратен Европейски Шампион, многократен шампион на Америка. Автомобилен състезател – първата българка участвала в 24 часовото състезание на  пистата на Формула 1 – “Нюрнбурнгринг” /Германия/, първата българка, участничка във Формула 3000, /рекордът й още е недостижим/, една от първите три жени в света, които стават пилот на “Мицубиши” и единствената българка, участвала  в рали “Монте Карло”.