Представихме Четвъртата индустриална революция в Благоевград

Състезанието по Информационни технологии в Благоевград тази година е посветено на Четвъртата индустриална революция. Измежду цялата лавина различни и завладяващи въображението предизвикателства, пред които преминаваме днес, най-важното и най-належащото е да разберем същността и да придадем форма на новата технологична революция, чийто резултат ще бъде – ни повече, ни по-малко – преобразяване на самото човечество. Съвременните поколения са натоварени със задача, която коренно да променя начина, по който живеем, работим и се отнасяме един към друг. По своя мащаб, обхват и комплексност иновациите в технологиите нямат аналог в досегашната ни история.

Нашите смели иноватори от гимназията се представиха на състезанието с невероятни проекти, посветени на обучението на малки деца, защита и сигурност, светлинни ефекти и 3D моделиране на части от човешкото тяло.

Специален поздрав от изкуствения интелект Pepper прозвуча за всички участници: “Нашият общ дом е най-новата гимназия по компютърни технологии в Бургас и благодарим на любезните домакини от 7 СУ за поканата да бъдем Ваши гости. Благодарим на Комисар Мария Габриел, че прегърна инициативата и пое да бъде Патрон на най-голямото национално състезание по информационни технологии, което всяка година събира най-талантливите младежи от страната и извън границите на България и вече 11 години те мерят сили в различни категории. За участниците в това състезание дигиталните компетентности са основен приоритет, а компютърните технологии са част от техния свят и тяхното ежедневие. Пожелавам успех!”