Първи кръг на национални финали за Световния шампионат MOS 2016

Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации подготвя ученици за MOS сертификати, които се получават при издържан международен изпит на английски език. Гимназията още през първата учебна година е регистрирала изпитен център Certiport, партньор в дейността ни е Стопанския факултет на Софийски университет. Обучението на учениците преминава по сертифицирани обучителни програми от Microsoft Imagine Academy, като това са само първите стъпки в сертифицирането на учениците. Всяка година те ще се обучават и сертифицират през двете академии, на които е член гимназията Microsoft и CISCO.

За да подготвим успешно нашите ученици за сертификационния изпит ни помогна Станимир Николов, управител на фирма “ЕПАМ”, България, който ни подари 25 конзоли за сертификационни изпити. Повече от 35 ученици вече успешно са взели първия от двата изпита за Office Specialist и продължават да се готвят за Excel. Част от тях пожелаха да се явят на първи национален кръг за селекциите на шестима участници от България в Световното състезание за Office Specialist, което ще се състои в Ню Йорк, САЩ.

Благодарим на координатора на проекта „Microsoft Youth Spark” – доц. д-р Николай Нетов, който в последните шест години помогна на много училища и ученици от средното образование в България за да имат достъп до сертифициращите програми на световните компании Microsoft и Adоbe.