Специална награда за проектите на нашите ученици!

Щастливи сме да споделим, че проектите на нашите ученици участвали в състезанието по Информационни технологии в Благоевград, спечелиха специална наградата в категория Компютърно моделиране.  Наградата е лаптоп, който ще използваме за бъдещи разработки на приложения. Четири невероятни проекти свързани с  интегрирането на технологиите в реалния живот са представени на конкурса. Един от тях е посветен на обучението на малки деца, чрез изкуствен интелект на английски език и може да намери реално приложение в детските градини. Другите проекти са част от общата концепция да гимназията да разработва интегрирането на зелени технологии в живота на съвременните хора.

Полученото признание допълнително мотивира екипа ни да развива идеите си и да предлага все по-иновативни ефективни решения за зелени съвременни домове. Благодарим на всички домакини и членове на комисията за доверието, както и на всички учители и ученици, които ни оцениха и подкрепиха!

В рамките на конкурса участниците успяха да се запознаят и с темата на състезанието през следващата година, която е “Изкуствен интелект”. Бъдещите планове на нашият смел екип са свързани със създаване на разработки посветени на изкуствен интелект в помощ на хората и управление на средата.