ROBO CHALLENGE BURGAS

В първо състезание по роботика – “ROBO CHALLENGE BURGAS”, което се проведе в Културния дом на Нефтохимика. 25 ученици от гимназията участваха в  атрактивната футуристична надпревара. Състезанието протече в четири кръга – мини сумо, следене на линия, състезание с Лего роботи и демонстрация на роботи. Целта на състезанието бе учениците да демонстрират знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, управлението на кибер физични системи и алгоритми.

Възпитаниците на професионалната гимназия получиха от фирма Visteon Electronics Bulgaria специален подарък, роботи Pololu – Zumo Shield for Arduino, които позволяват да бъдат програмирани за изпълнение на различни видове движения. Специално благодарим на нашите партньори и ги очакваме с нетърпение за едно лятно състезание в гимназията.

Центъра за подкрепа на личностното развитие подари на всички участващи гимназии комплекти Lego mindstorm ev3.
На изложението гостува Алекс Бучков, дизайнер на роботи от компания RoboPartans, който ще бъде един от водещите летни курсове за деца в гимназията.

Като резултат от състезанието гимназията получи две купи и много желание за развитие на роботиката в извънкласните дейности.
Планът за лятната ваканция е да бъдат организирани различни обучителни курсове по роботика и технологии – можете да прегледате summer.codingburgas.org