NASA INTERNATIONAL SPACE APPS CHALLENGE 2019

NASA International Space Apps Challenge 2019 – България е уникално събитие в технологичните среди. Събитието ще се проведе в рамките на 48 часа на 19 и 20 Октомври 2019г.
Space Apps Challenge е най-големият хакатон в света за разработване на технологични решения с отворен код, което дава възможност и насърчава иновативно мислещи, талантливи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават и да допринесат за решаването на глобални проблеми.
NASA International Space Apps Challenge е модел за иновации. Чрез използването на съвременните технологии, инициативата дава възможност на хората по целия свят да експериментират и разработват решения/приложения/прототипи с отворен код. Най-голямата мотивация за повечето участници е възможността да имат принос в решаването на значими проблеми, засягащи живота на планетата Земя и Космоса.
Екипите сами решават какви решения да разработят. Разработените приложения (APPLICATIONS) с отворен код могат да са на ниво концепция, прототип или завършено решение за пазарна реализация.
Могат да участват екипи от всички възрасти. Това е състезание в стил “хакатон”, което е насочено към талантливи програмисти, разработчици, инженери, технологични специалисти, дизайнери и всички, които имат желание да имат принос за живота на планетата Земя и Космоса. Те са отворени за всеки, който има мотивация да разработи реални решения на глобалните проблеми в света.
Регистрацията се прави преди състезанието от официалния сайтhttps://2019.spaceappschallenge.org