Г-ЖА ФЛОРАНС РОБИН ЗА ПРИМЕРА НА ФРЕНСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Г-жа Флоранс Робин, Посланик на Република Франция в България и г-жа Ива Дикова,аташе към френското посолство в София посетиха днес Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации,разговаряха с преподаватели и ученици и споделиха намеренията на френската страна за още по -задълбочено сътрудничество в областта на професионалното образованието.

Развитието на сътрудничеството между бизнеса, университетите и професионалните гимназии във Франция е стартирал с успешни регионални модели, които ние ще имаме възможност да изследваме в следващите години. Моделите за създаване на обучителни среди близки до реалните работни условия са от съществена важност за изграждане на умения необходими за стартиране на кариери в 21 век.

Ние имахме удоволствието да споделим изложбата гостуваща в гимназията организирана от областния управител г-н Чолаков. Част от изложбата са карти създадени от френски картографи през 1870 година, на които е отбелязан нашия град. Нека не забравяме, че проекта на първото пристанище в града е на френски архитекти.

Vouloir, c’est pouvoir. – казват французите и ние можем да се поучим много от технте модерни съвременни икономически решения.