МАРАТОН ПО МАТЕМАТИКА ЗА КОЛЕДА

Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации организира за празниците участието на ученици от гимназията и желаещи да участват от други училища технологичен математически маратон включващ три състезания:

5 ДЕКЕМВРИ 2019 – DigiMath 2019/свободно от такси/ – състезание по компютърна математика, включващо задачи по математическа лингвистика, криптография използване на електронни таблици и софтуер за геометрично решаване на задачи. Спонсор на това състезание за втора поредна година е компания DEVA Broadcast и за това състезание ще има специални награди. Регистрацията за него приключи на 3 декември и участниците са над 120 ученици от 8 и девети клас. Пожелаваме им успех и нека духът на математиката бъде с тях!
http://digimath.codingburgas.org/

8 ДЕКЕМВРИ 2019 – VIVA Математика/свободно от такси/ е състезание организирано от Viva Cognita и е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM. Предизвикателството за участниците е сериозно, защото задачите се решават онлайн и изискват определено умения за работа с GeoGebra!
http://vivacognita.org/_/viva-math/

15 ДЕКЕМВРИ 2019 – Коледно математическо състезание/състезание с такса/ организирано от Съюза на математиците в България – секция Изток, което е традиционно състезание за деца обичащи математиката преминали курсовете на обучение по задължителните учебни програми. Можете да направите регистрация на
https://competitions.codingburgas.bg/

Всички ученици от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации успели да вземат участие в поне две състезания ще получат специално отличие преди коледните празници и право да участват с мероприятия за отличени ученици на гимназията.

Очакваме Ви и пожелаваме успех!