ТВОРЧЕСКИ ИТ ПРОФЕСИИ – ГРАФИЧНИ ДИЗАЙНЕРИ

Да поздравим първите сертифицирани дизайнери на ПГКПИ в 2020 година: Радина Величкова, Станислава Андонова, Георги Дряновски, Мартин Севов, Кристиян Нейков, Йоана Стоянова, Александра Лалева!
Вижте кой е подписал техните сертификати … Shantanu Narayen е председател, президент и главен изпълнителен директор на Adobe, една от най-големите и най-разнообразни софтуерни компании в света.

Да си графичен дизайнер е творческа професия. Дизайнерите сами избират да рисуват и създават графични дизайни и материали, защото им харесва да правят това! От друга страна, трудността идва в момента, когато дизайнерския вкус не съвпада напълно с този на клиента и трябва да се поставите на тяхното място, да опитате да вникнете защо клиентите харесват определени цветове, форми или дизайни, и да приспособите вашия дизайн към клиентските предпочитания. И това не е най-трудната част…

От къде да започнете? Добре е да преминете през няколко обучения и да се научите да рисувате с ръка. Това в началото изглежда остаряла технология, но ще ви помогне да изградите усещане за форми, перспективи и цветове. Следващите ви стъпки са в посока на овладяване на софтуер за графична обработка, успоредно с това е добре да започнете да рисувате на таблет. Очакват ви много упражнения докато започнете да не правите разлика между рисуването на ръка и дигиталното рисуване. Не спирайте да овладявате нови софтуерни продукти за векторна обработка и 3D визуализация. Фотографията трябва да е част от вашето ежедневие.

Какви са първите стъпки по пътя на дизайна? Нужни са много умения и знания, много упоритост и това е начин на живот – да работиш 4-10 часа всеки ден на компютър, така че трябва да инвестирате в обучения в няколко направления на софтуерни професионални програми. Успоредно с това да не спирате да четете и да се интересувате от изкуство и най-новите тенденции на пазара. Трябва внимание към детайлите, трябва да си създадете умения за бърза и ефективна работа.

С кои софтуерни продукти да започна? Овладяването на Adobe CC е идеалното място от където да разпознаване и вдъхновяване креативността cи. Това ще ви позволи да подхождате към задачите и проектите по нови начини, докато разработвате решения, които не бихте могли да видите преди; и да ви помогне да включите творческия процес на вашия ученик на ново ниво.

Обучението и сертифицирането на ACA ви предлага добра основа за успех чрез валидиране на цифрови умения и ви предлага възможността да оцените напредъка и експертността на уменията.