В ДЕНЯ НА ТРУДА ПРЕДСТАВЯМЕ ПРОЕКТИ ЗА МАЛКИЯ БИЗНЕС

Днес е 1 май – международният ден на труда! Поздравяваме всички трудови хора и им желаем много здраве и професионални успехи!

Денят на труда и на международната работническа солидарност се отбелязва ежегодно на 1 май и е един от официалните празници в България. На тази дата много страни в света честват обществените и икономически постижения на работническото движение.

Нашата малка образователна общост ще отбележи празника, като презентира ИТ проекти, предназначени за електронно управление на малкия бизнес. Стартирането на нов бизнес не е лека задача. Едно от основните предизвикателства в това начинание е намирането на най-добрите иструменти за управление. Днес повече от всякога знаем колко е важно да управляваме ефективно с дигитални инструменти бизнеса си.

Деветокласниците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации се постараха да разработят и представят приложения, предназначени за българските предприемачи. Както се казва „слагаме картите на масата“, за да съдействаме за вземане на правилно решение за дигитализация и реализиране на успешни проекти.  Всяко едно от направленията, които ще представим, има своите предимства и недостатъци. Проектната дейност е част от обучителната програма на гимназията и в нея се включват вички ученици. Проектите, разработени от екипи по 4 ученици, ще се състезават на 1 и 6 май във виртуални зали. Това са приложения разработени на c++. Те са публично достъпно в GitHub, където ясно е видима екипната работа по кода, документацията съдържа описание на алгоритмична схема на приложението и използваните техники, както и презентация, демонстрираща уменията на учениците да рекламират и представят своята идея.

Пожелаваме им успех!