СИЛАТА Е В ОБЕДИНЕНИЕТО THE GAMES

“В началото на пътешествието в света на кода не е никак лесно. На моменти нямаме сили да се преборим с алгоритмите, но тези които носят технологиите в сърцето напреднат с невероятна скорост за кратко време. Ние се впускаме още от първия ден в дигитален свят създаден специално и само за нас. Въпреки всичко знаем, че ученето не е най-силната ни страна и търсим предизвикателства в серия от проекти. Малките спринтови проекти и големите игри, отнемат много от нашето време, но ние не съжаляваме. Това ни дава видима ефективност в работата и напредваме със знанията незабелязано.” това споделят децата на Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас.

Ако има нужда от промяна в образованието, то тя трябва да се случи с помощта на изграждане на нов вид умения и достъпване на знания по нов начин. Въпроси все свързани с ежедневните неща, които се случват в едно реално или дигитално училище. Проектът за финала на година е колкото практичен, толкова и забавен – The Games – могат ли деца да напишат игра за деца?.  Подкрепяща организация в тази проекта дейност е “Информационно Обслужване” АД – клон Бургас, чиито директор е Даниела Бонева.

Винаги предварителната подготовка е важна и написването на сценарий за игрите не е лека задача. Мечтите понякога са по-големи от реалностите, но е важно да мечтаем! Една от причините за успеха на отборите, е че през цялата година те тренираха да работят заедно и ефективно. На финала на една нелека учебна година всички бяха изморени и демотивирани, но точно това е моментът, когато силните проявяват характер и победителите повеждат отборите. Днес ние можем с гордост да кажем, че много голяма част от учениците са смели и успешни деца обичащи много технологиите. Специални адмирации за всички тях и много успехи!

Най добрият отбор: Станислава Андонова, Мартин Севов, Кристиан Миланов, Радина Величкова, Божидар Димитров, Костадин Талигаджиев днес получиха специални награди от Председателя на Училищното настоятелство Ивелина Стратева.

Успоредно с всичко това най-малките ученици на гимназията проявиха воля, изключителна работоспособност и успяха в рамките на седмица да покрият два международни сертификационни изпита. Техните треньори и водачи през учебната година бяха Данаила Стаматова и Виктор Стоев. С почти максимални резултати и още от първия път достигнаха своите първи сертификационни значки Пресиян Стефанов, Тереза Опанска, Йоана Симеонова.

Пътешествието едва започва, но денят си личи от сутринта и всички са убедени в успеха на тези деца!