ГИМНАЗИЯТА УЧАСТВА В IMAGINE CUP JUNIOR ХАКАТОН – ARTIFICIAL INTELLIGENCE

През септември стартира Imagine Cup Junior 2021, чудесна възможност за ученици на възраст 13-18 години да научат за изкуствения интелект (AI) и как той може да се използва за добро. Фантастично е да участваме с преподаватели и ученици от цял свят, да се включат в това глобално предизвикателство AI for Good.

Предизвикателството допринася повече ученици да се запознаят с модерни технологични решения, с удоволствие споделяме подробности за AI уеб семинара и поредицата хакатони, които помагат на учениците по пътя им и ги учат на всичко, което трябва да знаят, за да се включат в Imagine Cup Junior. Поредицата ще започне от самото начало, насочвайки студентите към това какво представлява ИИ, къде вече съществува в света около тях, как може да се използва за добро и вдъхновяващо учениците да станат изобретатели на бъдещето.
Уебинарите ще завършат с виртуални хакатони, където учениците могат да разработят своите проекти.

Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации участва с един отбор от ученици, които са добри математици и същевременно обичащи програмирането: Станислава Андонова, Кристина Болашикова, Емил Рибарев, Кристиан Миланов, Илиян Илиев.