ОТ ЛЮБОВ КЪМ ЯПОНИЯ, JAPAN INSPIRED DAY

Настъпва края на едно пътешествие в света на Япония. В този кратък миг успяхме да открием прекрасни неща от културата и изкуството на Япония, които ни вдъхновят. Благодарим на преподавателката по японски език г-жа Елеонора Колева, която с много вдъхновение и майсторство успя да ни предаде усещане за Япония. Благодарим на фондация Japan Foundation за предоставената възможност да бъдем включени в тяхната програма, която предоставя възможности за обучение в дигитални среди.
Всяка раздяла е и ново начало, което трябва да бъде отпразнувано. Предлагаме Ви на 1 април 2021 да направим един прекрасен ден, посветен на Япония. Можете да проследите този празник на емоциите през мрежата, като посетите събитието ни във фейсбук.
Каним всички ученици, участвали в програмата на Japan Foundation, да се включат на този ден във виртуалните студиа, които ще подготвим, за да представят своите произведения, свързани с изкуството и културата на Япония.

На 1 април 2021 година  от 13:00 до 14:30 в платформата Teams с радост ще ви представим езиковите постижения и творчеството на участниците в първия курс по японски език и култура в ПГКПИ, град Бургас. Събитието ни е под надслов „От любов към Япония”, Japan Inspired Day . Ще има и кратка открита лекция, свързана с културата на Япония, както и нашият преподавател Маринета Дежева ще представи спомените си от посещението в Япония от   година. по линия на Различните дейности ще са в рамките на а тричасов културен маратон във Фейсбук   – от 13 до 16 часа. Така отбелязваме края на курса, който се надяваме да е ново начало за системното изучаване на японски език в училището ни.

Благодарение на финансовата подкрепа на Японската фондация The Japan Foundation в рамките на три месеца  – от януари  до март 2021 година – наши ученици под ръководството на преподавателя д-р Елеонора Колева имаха възможност да се докоснат до езика и културата на Япония. Вижте колко много научиха и колко много се вдъхновиха!

ФБ събитието ни https://www.facebook.com/VSCPIBurgasJapan

Връзка към срещата на живо в Teams: Публична среща