СПОДЕЛЕНИ МОМЕНТИ С ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ОТ КОМПАНИИТЕ

В две страхотни седмици от производствената практика младите програмисти успяха да оформим алгоритмите за задачи поставени от компаниитеда, но успяха да сготвят за отбора, да построят колите на бъдещето с макарони и да най-вече да бъдат заедно споделяйки еднакви ценности. В този процес най-важни и вълнуващи са срещите с професионалистите, които разказват за света на програмирането по вдъхновяващ начин. Ритъма и дизайна на компаниите партньори влезе в нашите виртуални офиси и донесе ритъма на сектора в гимназията.

Първият ни гост днес е Цветан Смърдански от Scale Focus, който разказа за най-важните моменти по пътя на изграждането на професионалните качества на съвременните програмисти. Съветите, които даде на учениците са ценен пътеводител в нелекия процес на обучение в сферата на технологиите. Акцентира на екипната работа и сподели важни съвети в процеса на създаване на софтуер. Той самията споделя за Бургас „Бургас е град, в който човек може да се забавлява, да се развива, да чувства спокойствие и сигурност за семейството си. Избрах Бургас, защото ми дава всичко, от което имам нужда“.

Вторият ни гост е Георги Георгиев от Technologica и той сподели за екипите участващи в производствената практика важни съвети в посока организиране на времето, разпределение на задачите и спазване на сроковете на изпълнение. Софтуерната компания има опит в изграждането на цялостни информационни системи: електронни регистри, оперативни транзакционни системи, е-услуги, хранилища за данни и бизнес анализи, ГИС и др.