ПРИЕМ 2021-2022 ТЕХНОЛОГИИТЕ СА ПРИ НАС

Уважаеми родители, скъпи ученици,

След като сте отворили сайта на Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, значи обичате технологиите и имате желание да се развивате в това направление! Запознайте с нас, прочетете за проекта и партньорите, помогнали той да се случи в нашия град. За да научите повече за събитията, които ще се случват в нашето училище следете нашия раздел „Новини“. Още много информация за събитията може да получите и от страницата ни във Facebook – https://www.facebook.com/codingburgas/.

В подготовката на учебните планове по компютърни науки участваха академични институции, представители на бизнеса и международни експерти. Съществуващата икономическа обстановка и интересите на младите хора, ни провокираха да създадем едно ново и нестандартно училище, което ще ви предизвика да развивате себе си. Ние ще ви подготвим да продължите обучението си в университети в България и чужбина, както и да участвате в работата на реално работеща фирма под ръководството на ментори професионалисти.

Невероятна възможност е да учиш и разработваш проекти с връстници, които имат сходни интереси. Да участваш в извънкласни дейности водени от професионалисти с доказан опит. Да се учиш и развиваш в дигитална среда, създадена за теб от най-добрите експерти, където твоята история на обучение ще ти помогне да планираш внимателно своето бъдеще. Екипът създател на училището работи и ще работи за достъпа до най-добрите обучители и възможности, които има по света, така че те да бъдат на разположение през целия курс на обучение.

Ред и условия за прием

За учебната 2021/2022 година в Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации – Бургас ще се приемат ученици по следните специалности:

 • “Програмиране на изкуствен интелект” с интензивно изучаване на английски език (с код 4810401) – 1 паралелки – една по 24 ученици;
 • „Програмно осигуряване“с интензивно изучаване на английски език (с код 4810101) – 1 паралелки – една по 24 ученици;
 • „Приложно програмиране“ с интензивно изучаване на чужд език (с код 4810301) – 2 паралелки – всяка по 24 ученици.

Кандидатстване

В Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации – Бургас могат да кандидатстват ученици от цялата страна, завършили седми клас през учебната 2020/2021 г.

Балообразуване

Балът се образува от сбора на:

 • Един (1) път оценката по Български език и литература (БЕЛ) от Национално външно оценяване (НВО);
 • Три (3) пъти оценката по Математика от НВО;
 • Един (1) път оценката по Математика от Удостоверението за завършен 7-и клас;
 • Един (1) път оценката по Физика от Удостоверението за завършен 7-и клас.

Необходими документи при записване

Записването ще се осъществи в основната сграда на гимназията т 14.07 до 16.07.2021 от 8:00 до 17:00 часа.

Ще имате възможност на място да закупувате или поръчвате униформените елементи на гимназията от фирмата, която е избрана да ги изработва. Фирмата производител на ученически униформи ще бъде в стая 104 на ПГКПИ по време на дните за записване. Уважаеми ученици и родители, можете да пробвате и заявите униформи на 14, 15 и 16.07.2021 по време на записването. Униформата се заплаща при поръчване. Ще я получите на първата родителска среща в началото на м. септември.

Фирма   АТМ-ООД – производител на ученическото облекло предлага следната оферта за учебната 2021 / 2022 година

 • Фанелка тип ла коста бяла,синя с къс ръкав ,печат предница и гръб            Цена – 15,00 лв
 • Фанелка тип ла коста синя с дълъг ръкав, печат предница и гръб                 Цена – 18,00 лв
 • Яке от триконечна вата 100% памук ,бродерия предница                                 Цена – 45,00 лв

Моля носете изброените документи. За записването са необходими следните документи:

 • Заявление до директора – ще попълните на място;
 • Свидетелство за завършено основно образование (завършен 7-ми клас) – оригинал;
 • Копие от служебната бележка с резултатите от положените изпити на национално външно оценяване (за кандидатстващите ученици извън област Бургас);
 • Медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика – оригинал;
 • Копие на акт за раждане.

Записването на новоприетите ученици в VIII клас на ПГКПИ за учебната 2021-2022 година ще се осъществи на 14, 15 и 16 юли 2021 г. от 8:00 до 17:00 часа в стаи 105, 106 и 107 на Учебната сграда на гимназията.

За допълнителни поръчки на ученическа униформа:

Утвърдените и одобрени мостри са изложени във фирмения магазин на ул. “Ивайло” № 37 /до пазара Краснодар/. Магазинът е зареден с всички номера от униформеното облекло и работи всеки ден от 10,00 часа до 18,00 часа без събота и неделя.

Тел 0898698703

Жалаещите да участват на Второ класиране попълват Заявление за участие за Второ класиране по същото време и в същите зали.