СИСКО АКАДЕМИИТЕ ПРЕДЛАГАТ БЕЗПЛАТНИ КУРСОВЕ

В платформата на Сиско мрежова академия освен курсове за CCNA, CCNP, IT Essentials, DevNet и др., които са срещу заплащане, има голям ресурс от материали и курсове напълно безплатно. Тези курсове са в няколко направления:

  1. Мрежи
  2. Операционни системи и ИТ
  3. Програмиране
  4. Internet of Things
  5. Cybersecurity

https://www.netacad.com/courses/networking/networking-essentials

Работата в мрежа е в основата на дигиталната трансформация. Мрежата е от съществено значение за много бизнес функции днес, включително критични за бизнеса данни и операции, киберсигурност и много други. Голямо разнообразие от кариерни пътеки разчитат на мрежата – така че е важно да разберете, какво може да прави мрежата, как работи и как да я защитите. Това е страхотен курс за разработчици, специалисти по данни, киберсигурност и други професионалисти, които искат да разширят познанията си в областта на мрежата. Освен това е отлична отправна точка за студенти, които следват широк спектър от кариерни пътеки – от киберсигурност до разработка на софтуер до бизнес и др.

 

https://www.netacad.com/courses/os-it/get-connected Дигиталният свят рефлектира върху нас както в личен, така и в професионален план. По-доброто разбиране на интернет, компютрите и социалните медии може да бъде от голяма помощ за придобиване на дигитални умения. И след като имате тези умения, пред вас се отварят много повече възможности по отношение на напредъка в кариерата. Научете как да използвате компютър, да свързвате устройства и да осъществявате достъп до търсене, имейл и социални медии. Насладете се на съдържанието на курса, което е много удобно и интерактивно с много илюстрации!

https://www.netacad.com/courses/programming/javascript-essentials-1

JavaScript е текстово базиран език за програмиране и този курс е чудесно място да започнете да изучавате програмиране. Не се изискват предварителни познания.

https://www.netacad.com/courses/programming/pcap-programming-essentials-python

Научете Python, универсалния език за програмиране. Колко страхотно би било да напишете своя собствена компютърна програма! Python е многопарадигмен език за програмиране, използван както от стартиращи фирми, така и от технологични гиганти като Google, Facebook, Netflix и др. С интуитивен синтаксис Python е страхотен първи език за програмиране. Уменията за програмиране ви отварят възможност за кариера в почти всяка индустрия и са необходими, ако искате да продължите към по-високоплатени позиции в областта на разработката на софтуер и инженеринга. Този курс е чудесно място да започнете да изучавате Python – не са необходими предварителни познания по програмиране. Разделен е на две части, които ви подготвят за два сертификата: Част 1 (PE1: 35 часа) ви подготвя за PCEP – сертифициран Python програмист на начално ниво. Част 2 (PE2: 40 часа) ви подготвя за PCAP – сертифициран сътрудник по програмиране на Python.