ОБУЧЕНИЕ НА SCRATCH ЗА МАЛКИТЕ УЧЕНИЦИ ОТ БУРГАС

Община Бургас заедно с компания ЕПАМ България стартираха серия от обучения за малки ученици в града на Scratch. Обучителите са най-големите ученици на Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, които преминаха подготвителен курс със Здравка Дучев от ЕПАМ. В рамките на седмица те демонстрираха на учениците от града какви възможности има средата за програмиране и желаещи не липсваха.
През пролетната вакнция 168 бургаски деца преминаха успешно първите си стъпки в компютърното програмиране по новата общинска програма “Coding Kids Burgas”, получиха днес своите сертификати от г-н Николов – кмен на Бургас.
Награди получиха и техните 9 обучители – ученици в 9, 10 и 11 клас на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации. Заради силния интерес, ще развием програмата, така че още през това лято тя да обхване четири пъти повече деца от 6 до 12-годишна възраст. Специални благодарности на софтуерната компания EPAM Bulgaria и лично на Владимир Начев за неоценимата подкрепа!