КЛАСИРАН ЗА OFFICE SPECIALIST WORLD CHAMPIONSHIP

Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации се радва да предстви финалиста от Националното състезание за Офис специалист Станислав Ташев. Световното първенство за специалисти по Microsoft Office, представено от Certiport, е глобално състезание, което тества уменията на учениците по Microsoft Office Word, Excel® и PowerPoint®. Най-добрите студенти са поканени да представят своите държави на Световното първенство.

Професионалната гимназия развива на различни нива способностите на своите ученици, като им дава възможност да полагат сертифкиционни изпити и по потребителски технологии, които са част от портфолиото на всеки работещ в ИТ индустрията. Серията от изпити на Microsoft Office Specialist включва и експертно ниво на владеене на продуктите, където програмирането на Visual Basic е част от изпитите. Радваме се да поздравим Станислав Ташев, който успешно е положим експертния изпит на Word и му предстои експертния изпит на Excel.

Професионална гимназия по компютърно програмеране и иновации е регистрирала два изпитни центъра на Certiport и PearsonVUE, където всяка година сертифицира учениците поетапно на технологиите изучавани през съответните учебни години.