ПОДКРЕПИХМЕ КАМПАНИЯТА – НАПИСАНОТО ОСТАВА. ПИШИ ПРАВИЛНО!

По случай 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките традиционно кани българските учители и ученици да се присъединят към кампанията на Института „Написаното остава. Пиши правилно!“.

За седма поредна година на 24 май (както и през целия месец май) малки и големи ученици отново ще могат да направят кратка диктовка – не само за да проверят знанията си за българския правопис и пунктуация, а и за да засвидетелстват почитта си към българската просвета и култура, към българските учители, учени, просветители и дейци на културата. Едната диктовка е откъс от интервю на проф. Иван Илчев, публикувано в интернет сайта „Площад „Славейков“. Другата диктовка е откъс от есето на Иван Ланджев „На върха на езика ни“.

Учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации взеха участие в диктовките и ще се радваме да споделим резултатите от прекрасната инициатива на Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките.