ПРИЕМ ЗА УЧЕБНАТА 2022 -2023 ГОДИНА

Уважаеми бъдещи родители и осмокласници записани в Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации благодарим Ви, че избрахте точно нас и не се поколебахте да се запишете веднага след първо класиране. Споделяме с радост, че 64% от учениците вече записани в гимназията са избрали като първо желание специалност от направление Компютърни науки, 27% от записаните са пожелали специалност, като свое 2 или 3-то желание, останалите са избрали до 5-то желание, като някои от тях ще участват във второ класиране.  Ние сме изключително радостни, че все повече деца избират направлението Компютърни науки за своя професия и то толкова рано веднага след 14-та си година.

При нас ще откриете високотехнологични лаборатории и прекрасен млад екип от учители, които обичат технологиите също като вас. Ще участвате във вътрешни състезания по програмиране, които ще ви показват вашия напредък най-малко три пъти през учебната година. Ще учите нови неща и ще се явявате на международни сертификационни изпити още от осми клас. Заедно с нас ще подготвите вашето портфолио за университетите и първите си работни места. Ще срещнете един професионален екип по английски език, който ще ви води по пътя на овладяване на езика на технологиите. Тези прекрасни експерти ще ви готвят за първите ви сертификационни изпити по английски език. Математиката ще ваш спътник до последния клас, алгоритмите са част от вашата основна подготовка по програмиране. Три състезания по математика са специално подбрани за вашата подготовка и ще се радваме всички да успеете да се явявате, не защото ще заемете призови места, а най-вече и защото ще тренирате себе си.

Надаваме се да сте запазили входящия номер от записването, той ще послужи на вас и вашите родители да се присъедините към нашата социална затворена група, където си споделяме и подкрепяме в този отговорен процес – постигането на вашите мечти! Учителите ще започнат одобряването от 18 юли, не бъдете нетърпеливи. Учебниците необходими за следващата учебна година са публикувани на сайта на гимназията в раздел Ученици. Моля съобразете, че учебниците по чужди езици трябва да ги закупите от издателството, ние сме договорили най-добри възможни цени за вас. Заедно с тях ще получите код за достъп до облачни услуги, които ще ви помагат да учите.

Отделете време и четете нещо ново през ваканцията и Ви очакваме на 12 септември в гимназията, за да се гмурнете в света на кода с JumpToCode 22! Това е нашата стартираща програма за новите ученици, ще получите уведомителни писма на електронните си пощи, както и на електронните пощи на вашите родители. Моля следете си кореспонденцията, това е важно за всеки професионалист от тези професии. В рамките на предварителната програма ще проверим вашите знания по английски език и ще ви помогнем през учебната година да наваксате индивидуалните си пропуски.

Подгответе се ще преживеете пет прекрасни години посветени на вашето изграждане, като личности и професионалисти в сферата на технологиите. Настройте се, че ще отделяте повече време за учене и задълбочаване в нови дисциплини. Ще откриете нови приятели и ще работите с тях по първите си проекти, ще се превръщате постепенно в дигитални творци.

Успешна година най-малки ученици записани в Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации!