YOUNG ENERGY EUROPE ОБУЧЕНИЕ В НАЧАЛОТО НА СЕПТЕМВРИ

ГЕРМАНО-БЪЛГАРСКА ИНДУСТРИАЛНО-ТЪРГОВСКА КАМАРА е наш партньор и кани учениците да участват в онлайн семинари свързани с енергийната ефективност.
Най-добрият проект ще бъде презентиран в Германия. Към ГБИТК за 5-та година се провежда европейския проект Young Energy Europe YEE, който стартира от една немска идея и се финансира от Федералното министерство на икономиката и околната среда (BMWK). Целта му е обучението на енергийни скаути – теоретично и практически. Информация за стъпките на проекта има в т. нар. пътеводител на скаутите и в прикачения файл. Скаути могат да станат както служители на фирми и организации, така и ученици, и стажанти. Оптималната големина на групите е от 3-5 ученика, като при при много желаещи могат да се сформират повече от един отбор.

Обучението е платено и включва:

> семинари: енергийна ефективност; управление на ресурси; управление на проекти; презентационни умения (по предварителни данни датите ще са 01.09, 02.09, 05.09, 12.09).

> участие в събитие за защита на проектните идеи. Най-добрата идея ще бъде премирана с голямата наградата, а.и. пътуване до Берлин и участие в награждаването на европейските скаути (ев. на 01.11),

> участие с проектната идея и портфолио в годишната YEE брошура.

Желаещите трябва да попълнят формуляра: