ФРЕНСКИЯТ ПОСЛАННИК В БЪЛГАРИЯ МАДАМ ФЛОРАНС РУБИН НА ГОСТИ В ГИМНАЗИЯТА

“Go Green with Smart IT” е проект, в който пет професионални гимназии в България, Франция, Испания, Португалия и Финландия обединяват усилията си в създаването на нови методи за обучение, в контекста на проблемите на опазването на околната среда и климатичните промени. Планираните дейности по проекта през този септември се проведоха в Бургас. 

Още първият ден ни гостува френският посланник в България мадам Флоранс Рубин, която ни вдъхнови за нови още по-интензивни участия в роекти и начерта пред нас прекрасното бъдеще на новите европейци още по-свързани помежду си и желаещи да създадат модерни зелени градове. Благодарим и на Ива Дикова – аташе по сътрудничество в областта на френския език, която ни окуражи да създадем клуб по френски език към гимназията.

Нашите гости бяха настанени в Общежитието и използвахме компютърните лаборатории, както и лабораториите по микроелектроника, за да сглобим и конструираме колите на бъдещето. Част от дейностите включваха състезания, езикови колаборации между учениците от петте държави. Футболният мач не беше планиран, но ни се получи чудесно. В резултат на посещението, в което бяха включен над 50 ученици и 20 учители се получиха динамични и интересни дни изпълнени с технологични предизвикателства и вдъхновяващи крайморски разходки.