ОТ ИГНАЖДЕН ДО КОЛЕДА СМЕ ИЗПЪЛНЕНИ С ДОБРОТА

Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации пожелава весели празници на всички свои служители, ученици и учители и ги поздравява за прекрасните събития, които организираха в предколедната седмица. Седмица изпълнена с чудесни инициативи организирани от класовете, свързани с традиционните празници и доброволчеството към хората, които са останали сами.

Стартирахме с прекрасен български обичай коледуване организиран от г-жа Виолета Иванова, песни и наричаня за успешна година. Момчетата бяха облечени в традиционни носии и за всеки от класовете имаше специално наричане за успех. Да бъдат успешни учениците на гимназията пожелаха те пред централния вход – така е и така ще бъде!
Благотворителните инициативи са винаги важни в предколедните дни и е важно да бъдат изпълнени винаги с много любов и доброта. Посетен беше дом “Цвета и Анка Върбанови” от Жасмина Михалева, Тони Чоджорова, Петя Стоянова, Жанет Петкова, Дейвид Дончев, Иван Георгиев, Преслав Пенчев, Симеон Боев. Играта на шах и забавната програма развеселиха всички, ние също получихме за подаръци малки бели ангели изработени от възрастните хора. Всички в дневен Център Св.Николай Чудотворец бяха приятно изненадани от учениците от VIII-ми клас с класен ръководител г- жа Ирена Георгиева, които приготвиха домашно сладки и други лакомства. Благодарим и на учениците от XII б клас, които приготвиха много картички и коледна украса, организираха благодарение на община Бургас коледен базар в центъра на града. Събраните средства те ще предоставят на световната организация УНИЦЕФ.

Седмицата завърши с прекрасен празничен ден на 23 декември, по време на който г-жа Апостолова и г-жа Иванова допълниха празника с отбелязването на Немска коледа. Приложението, с което учениците изтеглеха късметчета беше специално написано от Стоян Иванов и конфигурирано в Azure. Празнични песни и викторини имаше през целия ден, като Мартин Мартинов се погрижи да излъчва на живо всичко в социалните мрежи, дори и отсъстващите бяха част от празника. Благодарим специално на секретаря на Ученическия съвет Станислав Ташев за организацията и синхронизирането на всички дейности, както и на всички ученици сготвили и закупили вкусните сладкиши, които бяха част от празничния ден. Специалните номинации на най-добрите ученици в три направления – английски език, математика и програмиране имаше за всеки клас и по випуски. Традиционно се състоя състезание по програмиране за учениците от VIII до X клас – Christmas Judge 22.

Стотици картички и картини бяха нарисувани от учениците на гимназията под ръководството на г-жа Коева. Рисунките украсяваха гимназията през цялата седмица и станаха част от подаръците, които изпратихме на нашите приятели и партньори. Благодарим на Стефан Христов, който е автор на всички наши специални издания на логото на гимназията и банери предназначени за празниците. Пожелаваме на всички ученици обичащи рисуването да се превърнат в успешни дизайнери.
Можем да си признаем, че имахме една прекрасно програмирана седмица с положителни емоции!
Весели празнични дни за всички наши партньори, които ни изпратиха пожелания и ни изненадаха приятно от Игнажден до Коледа!
Бъдете здрави, усмихнати и носете духа на доброто в себе си!