ПРИЕМ ЗА УЧЕБНАТА 2023-2024 ГОДИНА

Уважаеми родители, скъпи ученици,

След като сте отворили сайта на Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, значи обичате технологиите и имате желание да се развивате в това направление! Запознайте с нас, прочетете за проекта и партньорите, помогнали той да се случи в нашия град. За да научите повече за събитията, които ще се случват в нашето училище следете нашия раздел „Новини“. Още много информация за събитията може да получите и от страницата ни във Facebook – https://www.facebook.com/codingburgas/.

В подготовката на учебните планове по компютърни науки участваха академични институции, представители на бизнеса и международни експерти. Съществуващата икономическа обстановка и интересите на младите хора, ни провокираха да създадем едно ново и нестандартно училище, което ще ви предизвика да развивате себе си. Ние ще ви подготвим да продължите обучението си в университети в България и чужбина, както и да участвате в работата на реално работеща фирма под ръководството на ментори професионалисти.

Невероятна възможност е да учиш и разработваш проекти с връстници, които имат сходни интереси. Да участваш в извънкласни дейности водени от професионалисти с доказан опит. Да се учиш и развиваш в дигитална среда, създадена за теб от най-добрите експерти, където твоята история на обучение ще ти помогне да планираш внимателно своето бъдеще. Екипът създател на училището работи и ще работи за достъпа до най-добрите обучители и възможности, които има по света, така че те да бъдат на разположение през целия курс на обучение.

Специалности

За учебната 2023/2024 година в Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации – Бургас ще се приемат ученици по следните специалности:

  • “Програмиране на изкуствен интелект” с интензивно изучаване на английски език (с код 4810401) – 1 паралелки – една по 26 ученици;
  • „Програмнране на роботи“с интензивно изучаване на английски език (с код 4810501) – 1 паралелки – една по 26 ученици;
  • „Приложно програмиране“ с интензивно изучаване на чужд език (с код 4810301) – 2 паралелки – всяка по 26 ученици.

Кандидатстване

В Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации – Бургас могат да кандидатстват ученици от цялата страна, завършили седми клас през учебната 2022/2023 г.

Балообразуване

Балът се образува от сбора на:

  • Един (1) път оценката по Български език и литература (БЕЛ) от Национално външно оценяване (НВО);
  • Три (3) пъти оценката по Математика от НВО;
  • Един (1) път оценката по Математика от Удостоверението за завършен 7-и клас;
  • Един (1) път оценката по Физика от Удостоверението за завършен 7-и клас.