ROADSHOW В БУРГАС

Много ученици от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации бяха днес на среща с работодатели от високотехнологичния сектор, която се проведе в Конгресния център.
Събитието беше открито с г-н Илия Кръстев- председател на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST).
Бургас е първа спирка от националното роудшоу „Пътят към твоя успех“ на AIBEST. Организацията обединява някои от най-големите български и международни компании в сферата на изнесените бизнес услуги и технологиите.
Гостуването на AIBEST в Бургас започна с кръгла маса, на която бяха дискутирани факторите и мерките, които трябва да бъдат взети на локално ниво за привличането на нови инвестиции и създаването на още по-благоприятна бизнес среда за развитие на сектора.
Преди няколко години в Бургас работеха 250 души от този сектор. Днес тук оперират над 40 компании с над 2000 служители. Това се случи благодарение на община Бургас.
Компании от организацията на AIBEST участват със своите служители в първото издание на първия по рода си у нас Фестивал за дигитални номади, фрийленсъри и ИТ специалисти Remotion Fest Burgas, който ще се проведе през юни.
„Бургас е Общината, с която работим най-добре и лесно през последните години. Няма случай да не са подкрепили наша идея и искане. Отлично комуникираме и с местните университети и училища. Развитието на локални екосистеми извън София е важно и ние ще продължим да инвестираме в тях. Сигурен съм, че ще продължим да срещаме тук подкрепа в тази посока. Бургас има още по-големи възможности да привлича млади проактивни хора.“, каза Илия Кръстев.
Учениците от гимназията участват в импровизирани интервюта с компаниите представени на събитието.