КОЛЕДНИТЕ ДНИ СА ВЪЛШЕБНИ ПРИ НАС

В преддверието на най-вълшебното време на годината, учениците и учителите от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ) в Бургас се събраха заедно, за да отпразнуват коледните празници с поредица от творчески работилници и празнични събития, вдъхновени от немските коледни традиции.

В духа на коледното даване и общност, учениците организираха работилници за изработка на ръчно изработени украшения, коледни картички и подаръци. Тези работилници не само развиха творческите умения на участниците, но и подпомогнаха изграждането на топла и уютна атмосфера в училището, пропита с духа на празника. Невероятни майстори на сладкиши се оказаха учениците от дванадесети клас, които очароваха всички.

Традиционните коледни песни бяха организирани от г-жа Виолета Иванова и благодарим на коледерите за чудните наричания преди коледните дни!

Истински акцент в празничните тържества беше въвеждането на Немската коледа. Учениците се запознаха с културните особености на германските коледни традиции, включително декорацията на коледни пазари, типичните коледни лакомства като лебкухен и штолен, както и изучаването на популярни коледни песни на немски език. Споделянето на лакомства и празнично настроение беше организирано от г-жа Апостолова и г-жа Иванова.

Тържествата достигнаха своя връх с церемонията по номинациите за най-добрите ученици на ПГКПИ. В знак на признание за техния усилен труд и отлични постижения през годината, училищното ръководство и учителският състав връчиха награди на изявилите се ученици. Този момент беше истински празник на учебните успехи и личностното развитие, като номинираните ученици бяха почетени в присъствието на своите съученици, учители и семейства.

Спортната футболна среща нажежи страстите, но и създаде невероятен дух на сътрудничество и добро настроение за мотивация и успех.  Благодарим на Мартин Добрев, Дениз Реджебов, Ники Щипков и Георги Карагогов, които подкрепиха отборът на учителите. Всички са победители в тази спортна среща изпълнена с приятелство и добри намерения.

Заключителните моменти на празника бяха изпълнени с радост и смях, като учениците и учителите обмениха пожелания за здраве, щастие и успехи. Събитията, проведени в ПГКПИ, отразяват идеята за общност и споделяне, които са в основата на коледната традиция, и допринасят за създаването на незабравими спомени и затвърждаването на училищния дух.