ОТБОРЪТ SPECTRA ОТБЕЛЯЗВА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛЕН УСПЕХ НА UNITED HACKS V2

В света на технологиите и иновациите, където младите умове се състезават за престиж и признание, отбор Spectra, състоящ се от Дейвид Дончев, Валери Иванов, Стас Узунов и Кристиан Миланов, се открои сред повече от 200 участника в тяхната категория на хакатона United Hacks V2. Това състезание, спонсорирано от non-profit организацията Hack Club, събра общо 400 участника и представители от водещи компании в софтуерното инженерство, включително Amazon.
Отборът от гимназията зае ПЪРВО МЯСТО и ние изключително много се гордеем с това постижение!

Иновативният Проект – Payout Pacer

Отборът представи своя проект “Payout Pacer”, който превръща ежедневните стъпки в реални пари, стимулирайки физическата активност и финансово възнаграждение. Приложението дава възможност на потребителите да проследяват своя прогрес, да покоряват предизвикателства и да печелят финансови награди. То включва финансово табло, статистики и възможност за свързване с мотивираща общност.

Формат и Теми на Хакатона

Участниците имаха 36 часа за разработване на бизнес-ориентиран проект, като можеха да избират между две теми: “Resolution” – ориентирана към личностно развитие и здраве, и втора, по-обща тема, предоставяща пълна свобода за идеите.

Критерии за Оценяване и Награди

Журито, състоящо се от специалисти в областта на софтуерното инженерство, оценяваше проектите по критерии като креативност, практичност, презентация, техническа сложност и дизайн. Наградите включваха сертификат за постижение, финансови награди, кредити за AWS, тениски, стикери и други вълнуващи предложения.

Заключение

Този хакатон не само демонстрира способността на младите умове да създават иновативни решения, но също така подчертава важността на технологиите в нашето ежедневие. Отбор Spectra и техният проект Payout Pacer показват как технологиите могат да бъдат използвани за подобряване на здравето и благосъстоянието на индивидите, докато същевременно се насърчава тяхната финансова мотивация.