HACKATHON CODING KIDS BURGAS 24

Hackathon Coding Kids Burgas 24 е организиран от Община Бургас, EPAM България и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации. Целта на хакатона е да вдъхнови младите участници да развият своите технологични умения, работейки в отбори от 3 до 4 състезатели под наставничеството на ученици от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации. Технологията, използвана по време на състезанието, ще бъде Scratch (https://scratch.mit.edu/) – интуитивен език за програмиране, който позволява на децата лесно да създават собствени проекти. Hackathon Coding Kids Burgas 24 цели да обедини малките създатели на технологии, които за няколко часа да създадат заедно продукт, който да могат да презентират и защитят.

Право на участие имат всички деца от 8 до 14 годишна възраст. Състезанието ще се проведе на 9.03.2024 г. от 9:00 часа до 18:00 часа в Регионалната библиотека в гр. Бургас.

Подробности за програмата на събитието и формулярите, които е необходимо да предоставите, ще получите на електронната Ви поща след регистрация.

Контакт за връзка с организаторите: e-mail: [email protected]