ПЪРВИ БРОНЗОВИ ЗНАЧКИ ОТ НАГРАДАТА НА ХЕРЦОГА НА ЕДИНБУРГ

Първи в Бургас и за гимназията ученици с бронзови значки от наградата на херцога на Единбург бяха връчени днес в гимназията лично от изпълнителения директор на Наградата в България Любомира Велчева. Предизвикателство е не само постигането на личните цели, но и времето, в което живеем. Всяко поколение трябва да намери своите високи морални и личностни ценности, към които да се стреми и да постига. Днес успелите от гимназията младежи получиха първото си отличие.
Програмата работи в България от 2014 година. Международната награда е водеща младежка програма за личностни постижения в сферата на неформалното образование. Инициативата предизвиква младите хора да развиват самодисциплина при определяне и постигане на цели, формиране на лидерски качества и умения за работа в екип, както и да усъвършенстват физическата си активност. Те избират активности в направленията Умения, Физическа активност и Доброволчество и преживяват приключенско пътуване.
За да постигнат най-високото ниво на наградата – злато, трябва участват в проект в полза на обществото, далеч от родното си място. Надяваме се това да се случи в следващата година.